Întrebări frecvente

Cat dureaza procesul de selectie pentru un candidat NON-EU?

De la semnarea contractului pana la momentul in care candidatul poate sa inceapa munca dureaza 3-4 luni in functie de post si tara de origine.

Cine se ocupa de obtinerea documentelor necesare angajarii?

Reprezentantii EGV din tara si strainatate vor obtine toate documentele necesare(aviz de munca, viza de lunga sedere si permis de sedere) in cel mai scurt timp posibil.

De asemenea avem nevoie de sprijinul clientilor nostri pentru a ne elibera anumite documente precum copie CUI sau cazier fiscal.

Care este durata maxima a unui contract de munca cu un cetatean NON EU?

Conform legislatiei in vigoare contractele se pot incheia pe o perioada maxima de 2 ani insa pot fi reinnoite la expirarea acestei perioade.

Exista un numar minim de candidati pe care il recrutati?

In IT recrutam minim 2 candidati. In toate celelalte segmente numarul minim este intre 5 si 7.

Recrutați atat personal calificat cat și necalificat?

Da.

Canditații cunosc limbi străine?

Se pot recruta candidati cunoscatori de limba engleza sau alte limbi straine. Unii candidati nu vor cunoaste limbi straine si va trebui sa conumice cu un sef de echipa care va cunoaste o limba straina, probabil engleza.

Care sunt beneficiile angajării personalului din Asia?

Puteti sa va dezvoltati afacerea considerand ca noi putem sa recrutam pentru dumneavoastra cati muncitori doriti de la 5 la 1000, fara un efort major.

Candidatii care doresc sa lucreze in Europa sunt foarte motivati de salariile competitive si sunt dispusi sa lucreze aproximativ 6 zile sau 48 ore pe saptamana. 

Exista prevederi speciale in privinta candidatilor Non UE fata de cei UE?

Da. Este necesar sa le oferiti cazare pe toata durata contractului si un zbor dus la angajare si intors la finalizarea contractului dupa 2 ani.Precum am scris si mai sus, contractele pot fi prelungite si peste durata de 2 ani.

CANDIDAȚI PREMIUM

Employers